Genesteld onder de uitgestrekte Ben Wyvis-berg in de Schotse Hooglanden, werd de GlenWyvis-distilleerderij opgericht in 2015. Het idee was om de gemeenschap van Dingwall te verenigen door de oprichting van een distilleerderij die eigendom is van lokale mensen.
De laatste whiskystokerij van Dingwall sloot in 1926. Na een afwezigheid van 90 jaar blies GlenWyvis de verloren distilleerderijtraditie van de stad nieuw leven in en schreef in 2016 zijn eigen geschiedenis door een recordopenbaar bod uit te brengen. Meer dan 3.000 gelijkgestemde mensen investeerden in GlenWyvis om de allereerste distilleerderij voor 100% eigendom van de gemeenschap te creëren. Het was een ongelooflijke reactie op een buitengewoon idee.
Tennessee Whiskey-vaten uit Amerika voegen complexe zoetheid toe, Oloroso-hogsheads uit Spanje brengen rijk fruit en opnieuw gevulde Scotch whisky-hogsheads benadrukken het geurige, kruidige karakter van dit unieke nieuwe merk.
Neus: Zachte witte druiven die plaats maken voor een jamachtige zoetheid.
Smaak: Vanille fudge, sorbet bruis en perendruppels.
Afdronk: Donkere chocolade met aanhoudende zomerbes.