Categorieën
Net als bij de Jonge, wordt ook voor de Oude jenever moutwijn gestookt onder toevoeging van jeneverbessen en kruiden. De hoeveelheden zijn echter anders, waardoor de Oude smaakvoller is. Een kruidige, zachte jenever; een tikje zoet, een mooie balans tussen graan, mout en bes.
Alcoholgehalte : 35% VOL
Smaaknotities
Uiterlijk:
Zachtgeel
Neus:
Zacht, kruidig, graan, hooi.
Smaak:
Kruidig, lichte fruitigheid, tikje zoet, filmend.
De volle smaak van granen.
Weetje:
Oude jenever is niet oud in leeftijd. Het wordt oud genoemd omdat het recept oud is. Vroeger bevatten alle jenevers 100% moutwijn. Vandaag de dag zijn veel jenevers neutraler van smaak. De oude jenevers bevatten nog altijd een flinke hoeveelheid moutwijn waardoor de smaak van graan duidelijk naar voren komt.
Drink de Oude Rutte op kamertemperatuur. Ook heerlijk bij worst, kaas en zalm.