Copper Dog is vernoemd naar een koperen pijpje hiermee smokkelden in vroeger tijden medewerkers whisky uit de distilleerderij om thuis op te drinken. De huidige whisky werd ontwikkeld door Diageo’s master blender Stuart Morrison in samenwerking met het befaamde Craigellachie Hotel. De whisky is samengesteld uit acht verschillende Speyside distilleerderijen. Waaronder Knockando, Inchgower en Roseisle. Na lagering op verschillende vaten worden de verschillende whisky's samengevoegd en nog drie maanden in bourbon hogsheads gelagerd.
Neus: Toffee apple, bessen, romige vanille, honing, toffee, zacht eikenhout en hints van citrusfruit.
Smaak: Romig met tonen van toffee apple, karamel, rijp fruit, sinaasappelzeste, gerstemout, chocoladekoekjes en kruidig eikenhout.
Afdron: Lang en romig met tonen van vers fruit, specerijen, honing en vanille.
40% alc
De volgende extensies worden ondersteund: png, jpeg, jpg, gif, txt, csv, pdf, doc, docx, rtf, xls, xlsx, ppt, pptx, odt, ods, eps.